Tudja meg, mit kell tudnia a személyes fejlődésről

 

Az életünk jobbra változtatása valójában nem más, mint a rossz viselkedés jóra cserélése. Sokan kényelemből vagy jobb fókusz hiányában fordultak a rossz viselkedéshez. Ez a cikk ezt a fókuszt fogja biztosítani. Hamarosan úton lesz, hogy olyan módon változtat meg az életén, amiről korábban csak álmodni tudott.

 

Bár az "önsegítés" kifejezés azt sugallja, hogy fel tudja emelni magát a, és jobbá tudja tenni az életét, ezt egyedül soha nem tudja megtenni. Keressen olyan kollégákat és mentorokat, akik bölcsességgel vagy tanácsokkal látják el a kritikus időszakokban. Azzal, hogy kiépít egy támogatói hálózatot és segítséget kér, jobban felvértezheti magát, hogy segítsen magán és túlélje a nehéz helyzeteket.

 

Minden sikeres személyiségfejlesztési program része, hogy megtalálja a szenvedélyét. A rövid és hosszú távú céljait egyaránt ennek figyelembevételével kell kiválasztania. A személyes elégedettség és beteljesülés, amely abból fakad, hogy olyan munkát végez, amelyet szeret, önmagában is cél kell, hogy legyen. Egy olyan célt azonban, amely olyan munkát kíván, amelyet utál, túl nehéz lehet elérni.

 

Érjen el többet az életében azzal, hogy személyes célokat tűz ki maga elé, amelyeket el kell érnie. Próbálja meg leírni őket egy tervben, és írja le, hogyan tervezi elérni őket. Nincs követelmény, hogy a céloknak hánynak, mekkorának vagy kicsinek kell lenniük; csak arra vonatkozzanak, amit el akar érni.

 

Ha a depresszió elhárításán dolgozik, a megoldás egyszerű. Csak vegyen elő egy tiszta papírt, és írjon egy levelet magának, amelyben felvázol néhány korábbi kihívást, és azt, hogy hogyan dolgozott azok leküzdésén, és hogy mennyire büszke magára. Ha elkészült a levél, nézze át, és azonnal érezni fogja a büszkeség hullámát, mindazzal kapcsolatban, amit leküzdött.

 

Próbálja meg vizualizálni a sikerhez vezető utat. Az egyik leggyorsabb módja annak, hogy elérje a céljait, ha becsukja a szemét, és elképzeli, hogy már el is érte. Ha élénken vizualizálja a jövőbeli sikereit, az segíthet abban, hogy már most elkezdje sikeresnek érezni magát. Ennek eredményeképpen viselkedése és cselekedetei megváltoznak, ami a képességeibe vetett újdonsült bizalmat tükrözi. Ez az önbizalom, párosulva azzal a világos elképzeléssel, hogy mit akar elérni, segít abban, hogy könnyedén elérje céljait.

 

Növelje termelékenységét azzal, hogy kedves ember a munkahelyén. Ha egy dolgozó azzal tölti az idejét, hogy gonoszkodik a munkatársaival és feszültséget okoz, az gátolja a munka elvégzésének képességét. Pedig, ha proaktívan kedves a munkatársaival, elkerülheti az időpazarló konfliktusokat.

 

A személyes fejlődésben nincs idő a kifogásokra. Állítsuk meg a kifogásokat az ajtóban, és csírájában csípjük el a lustaságot. Egyetlen rossz mozdulat hosszú távú rossz szokáshoz vezethet, így a lustaság megelőzése, mielőtt még elkezdődne, valójában csak a jövőbeli munkát spórolja meg. A személyes fejlődés arról szól, hogy mindig a legjobb formáját hozza, ezért gyakorolja azt, amit el akar érni.

 

Próbálja meg megtanulni, hogyan kell helyesen lélegezni. Képesnek kell lennie arra, hogy a légzésére koncentráljon, különösen akkor, ha stresszes vagy fájdalmai vannak. Amikor a dolgok intenzívvé válnak, próbálja meg elkerülni a gyors lélegzetvételeket, amitől megszédül és el akar ájulni. Ehelyett próbáljon meg lassabban és mélyebben lélegezni. Így sokkal inkább uralni tudja a szorongását és a fájdalmát, és megelőzheti, hogy a dolgok rosszabbra forduljanak.

 

Kombinálja az e-mailt és a telefonját, hogy megkönnyítse a napját. Használja az e-maileket arra, hogy emlékeztesse magát a tennivalókra. Minden este lőjön ki magának egy e-mailt a másnapi bevásárlólistával, a találkozók időpontjával és bármilyen más dologgal, amire emlékeznie kell. Az e-maileket másnap közvetlenül a telefonjáról hívhatja le.

 

Tanulja meg elviselni, ha másoknak kellemetlen a nem szó. Mindenkinek szüksége van arra, hogy valamire nemet mondjon. Különben a többi ember az életünkben annyit vesz el az időnkből és az erőforrásainkból, amennyit mi adunk nekik. Ha valaki nemet hall és negatívan reagál, az inkább róla szól, mint önről. Ha kitartanak, kérdezze meg, miért várják el, hogy nemet mondjon a saját családjára, egészségére, céljaira stb. csak azért, hogy ön igent mondhasson nekik. Csak akkor mondjon igent, ha olyasmiről van szó, amit valóban szeretne.

Nehéz időkben - amikor valamilyen személyes gyengeséggel vagy kudarccal küzd - mindig az a legjobb, ha elfoglalt. Egy elfoglalt elme nem kalandozik el. Ha hagyja magát csendben ülni, és csak rágódik, és azon gondolkodik, milyen rossz a helyzet, akkor csak rosszabbul fogja érezni magát. Ha nem tud semmit sem tenni a helyzet javításáért, akkor jobb, ha a barátaival tölti az idejét, elmegy mozogni, és így tovább.

 

Ha nem érzi magát különösebben otthonosan a technológiában, vegye célul, hogy minden héten felfedezzen és megismerjen egy technikai eszközt, kütyüt vagy szolgáltatást. Meglepődhet, hogy milyen funkcionális és elérhető eszközök világa áll rendelkezésére. Ez lehet egy új szoftverprogram, egy ismeretlen internetböngésző vagy egy praktikus alkalmazás, amely segíthet abban, hogy szervezett és koncentrált maradjon.

 

Miközben fontos, hogy ne rágódjon a múltján, az is nagyon fontos, hogy elgondolkodjon rajta, és azon, hogy mi köze van ahhoz, hogy milyen ma. A múltból származó hibák helyrehozása segíthet rendezni a dolgokat, továbblépni és megtanulni, hogyan kezelje a jelenlegi helyzetét.

 

Készítsen egy listát azokról a múltbeli esetekről, amikor sikeresen le tudta győzni a társak nyomását, hogy saját döntéseket hozzon, sikeres eredményekkel. A saját intuícióba vetett bizalom jobb, bölcsebb és befektetettibb döntéshozóvá teheti Önt. Azt is garantálja, hogy képes lesz elismerést adni magának ott, ahol elismerés jár, növelve ezzel önértékelésének érzését.

 

A kis változások idővel nagy jutalmat jelentenek a végén. A fenti tippek néhány olyan változtatást vázolnak fel, amelyekkel elnyerhetjük ezeket a jutalmakat. Már csak el kell kezdenünk dolgozni rajtuk. Hamarosan az életünket jellemző negatívumok a múlté lesznek.