Belsőépítészeti tippek profiktól

A belsőépítészet nagyszerűsége, hogy nincs helyes vagy rossz módszer a téma megközelítésére. A napfény alatt elérhető sokféle dizájnnal és stílussal bárhol inspirációt találhat. Az alábbi cikkben szereplő tippek segíthetnek új belsőépítészeti ötletek megnézésében, vagy csak kiegészíthetik azt, amit már tudhat.

Használjon sokféle megvilágítást. A világítás felhasználásával a tervezés során több külsőt is elérhet egy szobában. Jellemzően egy fényforrás szükséges, de próbáljon meg egy dimmer kapcsolót felszerelni, így változtathatja a hangerőt és este hangulatot teremthet. Helyezzen hangsúlyos világítást, hogy a művészeti tárgyakra összpontosítson. A feladatvilágítás szintén fontos a zugok vagy a konyhai előkészületek felolvasásához. A többszintű világítás lehetővé teszi, hogy sok hangulatot hozzon létre egy kivitelben.

Nehéz lehet egy alagsort díszíteni, mert elképzelni sem tudja, mit tehetne egy ilyen sötét és borongós helyen. Ha élénkebb színeket és szöveteket használ, sötét, nedves, nyomasztó pincéjét olyan helyre alakíthatja, ahol a családjával szeretne időt tölteni.

Sokunk rendelkezik kicsi szobákkal, amelyek nagyobbaknak szeretnénk, hogy kinézzenek. A világosabb színek elősegítik a kisebb helyiségek érzését és kinézetét. Sötétebb árnyalatok használata egy kis helyiségben még kisebbnek tűnik.

A polcok frissítéséhez használja a háttérképet. Az összeszerelt könyvespolcok gazdaságos választás, de általában unalmasak és kissé olcsóak. Stílusosabbá tételéhez próbáljon félkövér háttérképet adni az egyes polcok hátuljára. Rendezze el könyveit és kézimunkáit, hogy megmutassa a mintát. Ez az egyszerű trükk egy boltban vásárolt polcnak ad némi előnyta költségvetés megsértése nélkül.

Próbáljon kiegészítőket vásárolni otthonához összehangolt elemek csoportjaiban. Ha egy áruházban vesz meg egy dobópárnát, egy udvarban eladó lámpát és valahol másutt a szőnyeget, jó az esély arra, hogy valóban nem fognak egyezni, ha már mind együtt vannak. A készletekben történő vásárlás garantálja a színharmóniát!

A műalkotások falra akasztása nagyszerű módja bármely helyiség megelevenítésének. Fontos azonban, hogy ne tegyen túl sokat; ettől csak rendetlen lesz a szoba. Ha nagy a fala, és helyet akar tölteni, csak szerezzen be egy nagyobb műalkotást.

Világosabb színeket használjon, ha olyan szobákat fest, mint a konyha vagy a fürdőszoba. Ha azt akarja, hogy a szoba nagyobbnak tűnjön, válassza a fal színéhez a fehér vagy a bézs színt. A sötét színek miatt a szoba kisebbnek tűnhet.

Szerezzen be új ablakburkolatot. A függönyök és a redőnyök nem csak a tér megjelenését változtathatják meg, hanem a szobába engedett fény mennyiségét is. Például, ha nehéz függönyök vannak, próbálja meg kikapcsolni néhány szellős, könnyű függöny helyett, és nézze meg, mit gondol.

A fenti cikk remélhetőleg segített abban, hogy megismerje, hogy a belsőépítészetnek számos aspektusa van, de valójában nem helyes megközelítés. Jegyezzen fel, és ne hagyja, hogy elárassza magát az imént olvasott információkkal. Alkalmazza a tippeket a tervekre, és biztosan meglát egy jobban összeállított otthont.