Remek tippek a webáruház cikk követéséhez!

Ha nem érti a webáruház cikk különböző elemeit, az sokat árthat az üzletének. Ahelyett, hogy azon aggódna, hogy mit nem tud, miért nem építi fel azt, amit tud, kezdve a cikk marketing tippeket ebben a cikkben, és nagyobb érdeklődést mutat azok iránt a források iránt, amelyeket felajánlottak, hogy segítsenek.

A blog internetes értékesítésének nagyszerű módja az, ha cikkeket küld be más weboldalakra az "álneve" alatt. Ennek kettős jelentősége van: először is, hírnevet épít magának, mint a területe szakértőjének. Másodszor, ha az olvasók rajongani kezdenek az Ön cikkeiért egy webhelyen, végül át fognak pártolni a blogjára, hogy több tartalmat olvassanak.

Ha a cikkeit pörgetni akarja, embereket használjon, ne pedig szoftvereket. A cikkpörgető szoftverek gyakran nevetséges eredményeket produkálnak, és a webszörfösök csak megvonják a vállukat, és tovább kattintanak. Az emberi pörgetők ezzel szemben nem csak a tartalom átírásában jobbak, hogy elkerüljék a keresőmotorok duplikált tartalmakra vonatkozó büntetéseit, de olyan átírásokat is képesek létrehozni, amelyek kissé eltérő hangvételűek, és amelyek közül egy vagy több konverziót is eredményezhet, mint a többi (ezt A/B teszteléssel derítheti ki, ha a pörgetéseket egymás ellenében teszteli).

A rövid és egyszerű a legjobb, ha webáruház cikkről van szó. A webes cikkírás világa más, mint a magazinok vagy újságok számára történő írás. Tartsa a cikkeit társalgási jellegűnek, és szabaduljon meg minden felesleges információtól. Minél könnyebben megérti az olvasó, amit mond, annál valószínűbb, hogy folytatja az olvasást.

Válasszon okos címet. Azt akarja, hogy a cikke címe egyrészt releváns legyen, másrészt kereshető legyen, hogy könnyen megtalálják? Használjon érdekes címet, amely a legfontosabb kulcsszavakat is tartalmazza, hogy mind a célközönségedet, mind a keresőmotorokat magához tudja vonzani.

Ahogy egyre magabiztosabbá válik a webáruház cikk folyamatában, tűzzön ki egy reális, de kihívást jelentő célt a cikkgyártás ütemére vonatkozóan. Nincs olyan aranyszám, amelyet el kell érnie. Mérlegelje a rendelkezésre álló idejét, az írói képességeit és egyéb kötelezettségeit, hogy olyan cikkírási ütemtervben állapodjon meg, amelyet a cikkek minőségének feláldozása nélkül tartani tud.

Használjon rövidebb, gyorsabb cikkeket a forgalomgeneráláshoz. Ahogy egyre mélyebben belemerül a webáruház cikkbe, rá fogsz érezni a különböző célokra, amelyekre a cikkeket használhatja. A cikkeknek, amelyeket a linképítés és a keresőmotoros rangsorolás javítása érdekében könyvtárakba és indexekbe küld, nem kell pompás manifesztumoknak lenniük. Küldje el rövid cikkeit ezekre a helyekre, és ne aggódjon túlságosan a minőségük miatt.

Amikor a cikkei marketingjére kerül sor, összpontosítson a tartalomra. A tartalmának nagyjából úgy kell hangzania, mintha szakértő lenne, vagy valaki, aki legalábbis jól ismeri a témát. Ezáltal hűséges olvasókat is szerezhet, akik bízni fognak az információiban, és visszatérnek, hogy friss tartalmakat olvassanak az oldalán.

Ahhoz, hogy új blogokat és oldalakat találjon, ahol a tartalmait közzéteszi, csak vegye fel velük közvetlenül a kapcsolatot, és kérdezze meg őket. Ha például talál egy sportblogot, felveheti velük a kapcsolatot, és megemlítheti, hogy remek cikket ír az oldaluknak, ha megengedik (és csak önnek), hogy a szerzői bioban vagy a címsorban hivatkozzon az oldalán. Ez egy jó módja annak, hogy növelje a webes jelenlétét.

A webáruház cikk egy kicsit zavaros lehet azok számára, akik nem ismerik jól a folyamatot, de ha egyszer elkezd többet tanulni róla, akkor megkapja a folyamatot és mindent. Tudnia kell, hogyan kell dolgozni, és ennek a cikknek a tippjei nagyszerű forrás, amelyből elindulhat.