Innovatív ötletek a személyes fejlődés eléréséhez! 

 

Önmagadon segíteni nagyon ijesztő lehet, ha még soha nem voltál lent. Könnyen vezethet egy kis információ túlterheléshez, mert az összes forrás elérhető az olyan emberek számára, mint te. Az alábbiakban néhány tippet adunk, hogy segítsünk neked abban, hogy mindezeket az információkat megszervezd, hogy már most elkezdhesd javítani az életedet.

 

Ismerd be, hogy alacsony szinten vagy az univerzumban. Annak elismerése, hogy nem tudsz mindent, a kezdete annak, hogy megnyíljon az elméd, a szíved és a lelked a világ többi része előtt. Mindannyian csak egy-egy pötty vagyunk az egész univerzumban, és mindannyiunknak annyi mindent kell még megtanulnunk, megértenünk, megismernünk és fejlesztenünk.

 

Legyenek okaid, és ragaszkodj hozzájuk. Ha vakon ragaszkodsz ideológiákhoz és hitrendszerekhez, az felszínessé tesz téged mások szemében. Ha úgy találod, hogy a tudásbázisod egy összetevője alapvető fontosságú az önérzeted szempontjából, készülj fel arra, hogy magabiztosan megvédd az álláspontodat. Ez abban is segít, hogy jobban megismerkedj azokkal a meggyőződésekkel, amelyek az alapvető énedet alkotják.

 

Napi szinten fontold meg, hogy minden reggel megkérdezed magadtól, mi az, ami fontos számodra a nap folyamán. Ez segít meghatározni, hogy miként töltheted el a szabad perceidet, és hogyan maximalizálhatod az idődet. Készíts egy listát, állíts fel fontossági sorrendet, és mondd meg magadnak, hogy a listán szereplő dolgokat el fogod végezni.

 

Hobbiból játszol valamilyen hangszeren? Milyen típusú zenét hallgatsz szívesen? A zene az angyalok hangja, és nagyon harmonikus a lélek számára. A kedvenc zenéd hallgatása vagy a zenélés nagyon "hangszeres" lehet a gyógyulási folyamatban. Próbáld ki a zenehallgatást, és érezd azt a megnyugtató érzést, ami vele jár.

 

A hit elengedhetetlen az ember jólétéhez. A hit azt jelenti, hogy hiszel anélkül, hogy látnád, majd cselekszel a hited alapján. Nem elég azt mondani, hogy hiszel; a hitedet tettekre kell váltanod. Ez azt jelenti, hogy ahelyett, hogy csak azt gondolnád, hogy meggyógyulhatsz, állítsd azt, hogy egésszé váltál. Mutass egy kis hitet!

 

Egy nagyszerű önsegítő tipp, hogy mindig a lehető legjobban összpontosíts az adott feladatra. A koncentráció megtartása kezdetben kihívást jelenthet, de hamarosan rájössz, hogy minél több erőfeszítést teszel a koncentráció fenntartására, annál könnyebb lesz idővel.

 

Amikor megpróbálsz fejlődni, fontos, hogy ne feledd, egyszerre csak egy dologra kell koncentrálnod. Ha több különböző aspektuson próbálsz javítani, elveszítheted az irányítást mindegyik felett. Ez frusztrációhoz vezet, és végül akár fel is adhatod több, ha nem az összes fejlesztést.

 

Ahhoz, hogy személyiségként valóban fejlődj, tanulmányozd a változást. Keress a változást a környezetedben, és figyeld meg, hogyan történik. Ha elkezded megérteni a változást, akkor elkezded csiszolni a képességeidet, hogy alkalmazkodni tudj bármilyen helyzethez, és a saját életedben felkészültebb leszel a saját kihívásaiddal való szembenézésre.

 

Jobb embernek lenni könnyebb mondani, mint megtenni. Az egyik legnagyobb tipp, amit adhatok, hogy nyitott és kíváncsi elmével kell rendelkezned. Tegyél fel sok kérdést, és mindig legyél nyitott mások véleményére. Ne hagyd, hogy a saját gondolkodásmódod tönkretegye a fejlődés és a tanulás lehetőségét.

 

Maradj koncentrált. Könnyű, ha az élet eseményei és a körülmények elvonják a figyelmedet a céljaidról, de ha a célodra koncentrálsz, akkor bármi történjen is, el fogod érni a célodat. Nagyon sok ember hagyja, hogy az álmai az út szélére kerüljenek. Ne hagyd, hogy ez veled is megtörténjen. Mindenáron tartsd meg a fókuszt.

 

Oszd meg az idődet és a javaidat másokkal, és érezd magad gazdagnak. Amikor adsz magadból másoknak, akiknek szükségük van rá, elkezded értékelni azt, amid van, és büszke leszel arra, amit másoknak kínálhatsz. Azzal, hogy olyan embereknek adsz, akiknek nincs meg az, amid neked van, nekik is segítesz. Ez egy mindenki számára előnyös helyzet.

 

Azzal a hozzáállással közelíts az életedben jelentkező kihívásokhoz, hogy olyan megoldást találj rá, amivel mindenki nyer. Ha képes vagy időt szánni arra, hogy pozitív hozzáállással találj megoldást az életedben felmerülő kihívásokra vagy problémákra, akkor valószínűleg elégedettséggel fogod tapasztalni, amikor a probléma megoldódik.

 

Legyél olyasvalaki, akihez az emberek szívesen fordulnak információért és ötletekért. Ne akarj mindig te lenni az, aki kérdezősködik. Ez teret ad neked, hogy feltehesd a kérdéseidet, ha vannak. Jobb a kétirányú kapcsolat a kollégákkal, mintha egyirányú utcán kellene végigmenned.

 

Remélhetőleg ezek a tippek nagyon értékes információkkal látták el téged, valamint módot adtak arra, hogy rendszerezd az önsegítéssel kapcsolatos gondolataidat és információidat. Ha ezeket a tippeket szem előtt tartod, amikor megpróbálod javítani az életed, az segíthet elérni a céljaidat, és közben jobb emberré válhatsz.