Ha a szülői lét elvette az eszed, akkor nézd meg ezeket a tippeket!

Rengeteg ember van, aki jobban szeretné csinálni az életét. A leggyakoribb területek, amelyeken javítani szeretnének, a magánélet vagy a karrier. Olvasd el ezt a cikket néhány tippért, hogyan használhatod a személyes fejlődést a hasznodra.

Egy nagyszerű önsegítő tipp, ha a változatosság kedvéért megpróbálsz segíteni másoknak. Sok előnye van annak, ha segítesz másoknak. Ha segítesz másokon, jobban fogod érezni magad a bőrödben, és ezek az emberek valószínűleg segíteni fognak neked, ha valaha is segítségre lesz szükséged.

A személyes fejlődés egy bensőséges és kihívásokkal teli folyamat. Hogy megkönnyítsd az önkeresést, fontold meg egy napló indítását, amelyben részletezed a céljaidat. Ez segíthet vizualizálni a fejlődésedet és meghatározni a személyes céljaid optimális ütemezését. Ezt a naplót arra is használhatod, hogy részletezd az akadályokat és a sikereket az út mentén - lehet, hogy a munkád többet arat, mint amennyit el tudnál képzelni.

A személyes fejlődés kemény munka. Az önismeret fejlesztése azt jelenti, hogy képességeit másoknak adod kölcsön. Gyakorold az önzetlenséget az önmegismerés útján. Azzal, hogy segítesz másoknak, új dolgokat fedezhetsz fel magadról. Ráadásul a mások segítése óriási lökést ad önbecsülésednek. Ez motiválhat arra, hogy folytasd, és más dolgokat is tegyél a világ jobbá tételéért.

A személyes fejlődésed útján mindig ne feledd, hogy kérdezz. Soha ne vedd az információt a névértékénél fogva. Mindenhez szándék és mélyebb jelentés társul. Az új információk kivizsgálása lehetővé teszi, hogy összehasonlítsd azokat az alapértékeiddel és a jelenlegi tudásoddal, ami segít eldönteni, hogy hasznosak-e a céljaid szempontjából.

Távolítsd el az étrendedből az aszpartámmal mesterségesen édesített termékeket. Az Equalban és NutraSweetben található aszpartám felelős a szerotonin képződés gátlásáért, álmatlanságot, fejfájást és rosszkedvűséget okoz azoknál az embereknél, akiknek már van némi szerotonin kimerültségük. Ha természetes édesítőszert szeretnél, amely nem befolyásolja a szerotonin-, vércukor- vagy kalóriaszintet, próbáld ki a steviát.

A személyes fejlődés azt is jelenti, hogy hálásak vagyunk azért, amink van. Légy hálás az életedben lévő csodálatos dolgokért, és használd ezt a tudást arra, hogy a céljaid felé lendítsd magad. A már meglévő támogató rendszerei számos helyszínt kínálnak ahhoz, hogy tovább dolgozz önbizalmadon.

Próbáld meg lassabban étkezve élvezni az étkezéseidet. Ez nem csak az emésztést segíti, de időt adhat arra is, hogy valóban megízleld és élvezd az ételt. Nem kell mindig sietned evés közben; próbáld meg kihasználni ezt az időt arra, hogy pihenj és feltöltődj táplálékkal.

Ha önbizalomhiányban szenvedsz, próbálj meg rendszeresen testmozgást vagy valamilyen sportot végezni. Ez nem csak a testalkatodat és ezáltal a külsődbe vetett bizalmadat javítja, de a testmozgás endorfint szabadít fel, amely természetes magas szintre serkenti az elmét és a testet.

Legyél hajlandó tudomásul venni azokat a dolgokat az életedben, amelyeken változtatni szeretnél, mielőtt belevágnál a személyes fejlődés keresésébe. Az életed azon területeinek azonosítása, amelyeken változtatni szeretnél, a hatékony személyiségfejlesztés sarokköve, legyen szó akár a karriered vagy a magánéleted egyes részeiről.

Ha úgy találod, hogy a karriereddel küzdesz, és ez hatással van az általános személyes fejlődésedre, fontold meg, hogy összeállítasz egy listát azokról a dolgokról, amelyeket elképzelsz magadnak, és amelyekről úgy érzed, hogy boldoggá tennének. Ezután nézd meg, hogy van-e mód arra, hogy ezt a jelenlegi pozícióddal elérd, és akár új utakat is kereshetsz, amelyeken ezt megtehetnéd.

Gyakran előfordul, hogy az emberek azon kapják magukat, hogy szeretnének javítani az életük egy vagy több területén, de nincs meg a lehetőség, ihlet ahhoz, hogy belevágjanak. Ez a cikk tartalmaz néhány nagyszerű tanácsot, amelyekkel elindulhatsz az úton, de még rengeteg kemény munka vár rád. Tartsd kéznél ezeket a tippeket, amikor csüggedtnek érzed magad; ezek megújítják az elhatározásodat.