Hogyan lehet hatékonyan fejleszteni a személyiséged? Ilyen könnyen!

 

Az önmagadon való munka életed egyik nagy kihívása lehet. Ha tudod, hogy van min változtatnod, és ezt be is ismered, az egy csodálatos önfelfedező utazás kezdete lehet, amely egy életen át tarthat. Íme néhány önsegítő tipp, hogy elindulhass ezen az úton.

 

Mindannyian tudjuk, milyen könnyű azt mondani, hogy változtatni fogsz valamin vagy magadon, és az sosem történik meg. Fontos, hogy találj valamit, ami lehetővé teszi, hogy túllépj azon a szakaszon, amikor csak azt mondod, hogy változtatni akarsz. Kell, hogy legyen valami, ami meggyőz téged, valami, ami kattan az elmédben, ami hagyja, hogy segíts magadon!

 

Légy hű önmagadhoz! Mindenkinek vannak alapvető értékei és meggyőződései, amelyek segítenek meghatározni a világnézetét. Légy rugalmas, de ragaszkodj a meggyőződésedhez is. Határozd meg a jellemed legjobb részeit, és mindenképpen fejleszd tovább őket. Ha a személyes erősségeidre játszol, akkor lehet, hogy olyan módon fogsz kitűnni, amiről korábban nem is gondoltad volna, hogy képes vagy rá.

 

Egy nagyszerű önsegítő tipp, amely segíthet megváltoztatni az életedet, ha elkezdesz akupunktúrázni. Az akupunktúra azért nagyszerű, mert a test bizonyos részeit célozza meg, ami csökkentheti a stressz-szintedet. Közel sem olyan fájdalmas, mint ahogy azt egyesek gondolnák.

 

Amikor megpróbálsz javítani az életeden, írd le a céljaidat. A célok leírása konkretizálja azokat. Emellett ad valamit, amit minden nap vizualizálhatsz. A céljaid legyenek világosak, tömörek és tartalmazzanak időkeretet. Ha így teszel, a céljaidat inkább előbb, mint utóbb valóra válthatják.

 

Az, hogy összpontosítasz és elkötelezetten megvalósítod álmaidat a terveidben, meghatározza a sikeredet és az általános fejlődésedet, mint személyiség. Ha nem tudsz összpontosítani vagy irányt mutatni, akkor azon kapod magad, hogy más, kevésbé kihívásnak tűnő utakra lépsz, ahelyett, hogy nyomulnál előre azokkal a dolgokkal, amelyeken valóban változtatni szeretnél.

 

Tanuld meg szeretni magad - minden nap tölts három percet azzal, hogy a tükör előtt állsz, és olyan pozitív megerősítéseket ismételgetsz, amelyekre támaszkodva magabiztosságot, erőt és támogatást nyerhetsz. Az optimista szemlélet erőteljes eszköz, amely jelentős előnyökkel járhat az elme, a test, sőt a lélek számára is.

 

Ha szüksége lenne néhány önsegítő tippre a depresszió kezeléséhez, fontold meg, hogy megkérj egy barátot vagy családtagot, hogy rendszeresen ellenőrizzen. A depresszió egy felfelé ívelő harc, és előfordulhat, hogy motivációhiányban szenvedsz, ezért jó ötlet, ha valaki extra erőfeszítéseket tesz, hogy lássa, jól vagy-e.

A szorongás és a rettegés gyakran abból fakad, hogy az egyén nem képes (vagy nem hajlandó) elfogadni, hogy az életben nem minden biztos; egyszerűen lehetetlen tudni valaminek a teljes részleteit, beleértve azt is, hogy az egyáltalán bekövetkezik-e vagy sem. Szüntesd meg a szorongást azáltal, hogy megbékélsz a bizonytalanság nagyon is valós természetével. Ha minden mentális erőforrását egy aggasztó lehetséges következményre összpontosítod, az nem fogja meghatározni, hogy az esemény egyáltalán bekövetkezik-e vagy sem.

 

Kapcsolódj össze a környezeteddel azáltal, hogy minden évszakot megünnepelsz. Mindenképpen szánj időt arra, hogy megfigyeld és értékeld a levelek változását ősszel, az első havat télen, az új virágokat tavasszal és még a tűző napot is nyáron. Az idő természetes múlásának felismerésével nagyobb érzéket nyerhetsz saját életed folyamatának és céljának megértéséhez.

 

Amikor személyes fejlődésed célját határozod meg, ügyelj arra, hogy kihívást jelentsen, de ne legyen lehetetlen. Egy lehetetlen cél kitűzése ugyanolyan káros lehet a fejlődésedre, mint egy túl könnyű cél kitűzése. Ez nagyon demoralizáló lehet. Találd meg, hogy mit tartasz reális célnak, majd emeld a lécet egy kicsit magasabbra. Ily módon a kudarc bizonyossága nélkül is hajtani fogod magad.

 

Igyekezz korán érkezni a munkahelyedre és minden egyéb találkozódra. Ha nem érzed úgy, hogy sietsz, amikor megérkezel a célállomásodra, valószínűleg csökkenteni fogod a stresszt, amit akkor érzel, amikor odaérsz, vagy amikor már úton vagy.

 

Határozd meg, mi akadályoz meg abban, hogy olyan életed legyen, amilyet szeretnél. Ez lehet a pénzügyeid, a kapcsolataid, vagy bármilyen más dolog az életedben. Amint rájöttél, mi akadályoz meg abban, hogy azt a nagyszerű életet élhesd, elkezdhetsz dolgozni a változtatáson, hogy tovább léphess.

 

Cselekedj a bölcsességed szerint, és élj a tetteid által. Csak ennyit ér a tudás és a megértés megszerzése. Az, hogy hogyan cselekszel a bölcsességed alapján, az határoz meg téged. Mások nem láthatnak befelé, hogy megismerjék a megértésed szintjét, de láthatják a tetteidet, és azt, hogy azok hogyan szolgálják a társadalom, az egyének vagy a világ egészének javát.

 

Nevessetek minden nap. A gyerekek naponta több százszor nevetnek, de a felnőttek átlagosan kevesebb mint tízszer. A nevetés ellazít és pozitív lelkiállapotba hoz, ami megkönnyíti a napodat, ezért találj okot arra, hogy naponta nevess. Az izmaidat és a lelkedet is ellazítod.

 

Teljesen természetes és egészséges, ha kifejezed a dühöd érzéseit, de ezt akkor tedd, amikor nyugodt vagy. Ki kell fejezned ezeket a negatív érzéseket, ha valaha is meg akarod találni a megoldás módját, de ha ezt akkor teszed, amikor már dühös vagy, az senkinek sem segít.

 

Értékeld az életedet, és döntsd el, melyek azok a dolgok, amelyek működnek, és melyek azok, amelyek nem. Ne azzal töltsd az idődet, hogy azon dolgok miatt rúgd magad, amelyek nem működtek. Nézz rájuk objektíven, és találj módot arra, hogy tanulj belőlük. Képzeld el, hogyan tanácsolnád egy barátodnak, hogy másképp csináljon dolgokat. Válj detektívvé és problémamegoldóvá.

 

Az önsegítő tippek sosem lehetnek teljesek; annyi mindenre kell gondolni. De a tudat, hogy jó úton jársz, hatalmas megnyugvást jelenthet. Légy gyengéd, de őszinte önmagaddal, és elkezded bővíteni a tudásodat arról, akivel a legtöbb időt töltöd: önmagadról.