Szépítse otthonának belső tereit ezekkel a praktikus tippekkel

A belsőépítészetnek nem kell hosszúnak és fárasztónak lennie, megfelelő mennyiségű tervezéssel és kicsit a munka etikájával. Függetlenül attól, hogy rendelkezik-e költségvetéssel egy egész ház felújításához, vagy át akarja tervezni az elemeket egyetlen szobában, a cikkben található tippeket is felhasználhatja!

A belsőépítészet szempontjából remek tipp, hogy vegye figyelembe, hogy mire tervezi használni a helyiséget. Például az elsődleges színek színes palettája jól alkalmazható játszószobában vagy gyermek hálószobájában. Nem használhatná ezeket a színeket denben.

A szoba újratervezésekor gondoskodjon arról, hogy a helyiség színsémája koherens legyen. Az összecsapó színek széles választéka kellemetlen érzetet kelt, és az unalmas, tompa paletta ugyanezt fogja tenni. Használjon mind merész, mind semleges színeket, és törekedjen arra, hogy összekapcsolja őket, hogy még kellemesebb teret hozzon létre.

Kezdje egy új festékréteggel. A festék olcsó, és néhány órán belül nagy változást hozhat a helyiségben. Menjen a helyi otthoni boltba, és szerezzen be színmintákat. Ezután jöjjön haza, és képzelje el, hogy nézne ki az egyes minták, és hogyan keveredjen össze otthonának bútorokkal és más helyiségekkel. Válasszon egyet, és nézze meg, milyen különféle a szoba!

A kortárs és a modern terek tervezésekor illessze be a textúrákat a helyiség anyagába. Ha a bútorok és a berendezési tárgyak sima anyagokon, például üveg, sima műanyagok, fém és csiszolt fa nehéz, adjunk hozzá néhány texturált anyagot, hogy olyan részletek jöjjenek ki, amelyek megragadják a szemet, és érdekesebb teret teremtenek.

A lámpák nagyszerű kiegészítést jelentenek minden otthonban, mivel ezeket beépíthetik a nappaliba vagy közvetlenül a hálószobában. Ezek a készülékek nemcsak további fényt nyújtanak az olvasáshoz és íráshoz, hanem klasszikus megjelenést is adhatnak otthona számára, és sokféle stílushoz illeszkedhetnek.

Ha padlói betonból, kőből vagy cserépből készülnek, lerakhat néhány olyan szőnyeget, amely szobáinak hangulatos hangulatot kölcsönöz. Annak érdekében, hogy a szőnyegek egyenletesen viseljenek, gyakran forgassa el őket. A port és a törmeléket könnyen eltávolíthatja, ha a szőnyegeket kívül lógja, és botokkal megüti őket.

Próbáljon ki egy akcentusfalat. Ha a fehér falai őrültekké tesznek, de a színek megválasztása elárasztja, és attól tart, hogy hibát fog elkövetni, a válasz az akcentus fal. Ha csak egy falat festene, akkor színpopulációt ad a helyéhez anélkül, hogy veszélybe sodorta. Próbáld ki ezt a falon egy ágy mögött, reggeliző bár alatt, vagy akár a mennyezet alatt!

A szoba újrafestése és néhány bútor körül történő mozgatás sokáig járhat a belsőépítészet szempontjából. Teljesen más hozzáállást alakíthat ki, ha valamilyen fantáziát használ és megpróbálja megtervezni a vásárlás megkezdése előtt. Ne feledje, a cikkben szereplő tippeket, amelyek szerint birtoklásos otthont kell felmutatni!