Az egyéni fejlődés titkai

A kihívást jelentő célok kiválasztása elengedhetetlen a sikeres személyes fejlődéshez. Önmagad feszegetése az egyetlen módja annak, hogy kitágítsd a határaidat. Az átfogó célnak olyannak kell lennie, amely legalább egy kicsit kívül esik a hatókörödön, amikor elindulsz a felé vezető úton. Ha többet érsz el, mint amit úgy gondolsz, hogy el tudsz érni, megtanulsz többet tenni.

Segíts önmagadon, és ez fontos fordulópont lehet abban, hogy az életed a helyes útra térjen. Ez a fajta önsegítés nem nehéz, de igényel némi tudást, hogy pozitív változásokat tudj végrehajtani és folyamatosan érvényre juttatni az életedben. Ez az egyszerű tipp segíthet abban, hogy tisztában legyél azzal, hogyan válhatsz jobb emberré.

Amikor egy nagy személyes fejlődési cél felé dolgozol, a legjobb, ha a célt kisebb, könnyebben elérhető célokra bontod. Ha például rendezetté akarsz válni, hasznosnak találhatod, ha egyszerre csak egy területre koncentrálsz. Kezdd az íróasztaloddal, és amikor az a hely már tiszta, tűzz ki egy másik célt. Könnyű túlterhelni magunkat. Tehát mérsékeld a céljaidat, és maradj motivált.

Adj magadnak rutint. A depressziót és a hasonló negatív hangulatot okozhatja az unalom, a stressz és sok más dolog. Ha kialakítasz magadnak egy rutint, és ahhoz ragaszkodsz, sok ilyen tényezőt kiküszöbölhetsz. Elfoglalt maradsz, és sokkal többet fogsz elérni a napoddal, enyhítve az esetleges bűntudatot.

Ismerd el a hibáidat. Ne zárkózz el tőlük a pozitivitás kedvéért. Az akaratlagos tudatlanság jobban gyengít téged, mint bármilyen hiba vagy tévedés valaha is gyengíthetne. Pozitív változás akkor jöhet, ha megvizsgálod a hiányosságaidat, és olyan területekre fordítod őket, ahol tanulhatsz és fejlődhetsz. Az emberek tisztelnek és bíznak abban, aki be tudja ismerni, ha hibázott.

Csináld azt, amit szeretsz. A legtöbb ember azt hiszi, hogy ha oda megy, ahol a pénz van, az segít elérni a céljait. Ez nem is állhatna távolabb az igazságtól. A világ legsikeresebb emberei úgy lettek sikeresek, hogy azt csinálták, amit szerettek. Még ha a személyes céljaid nem is karrier- vagy pénz orientáltak, az igazi boldogság kulcsa, ha van valami, amiért szenvedélyesen rajongsz - még ha csak hobbiból is -.

Nagyszerű módja annak, hogy sikeresen fejleszd az életed, ha a hozzád közel álló emberek támogatását is elnyered. Bármilyen problémával találkozol, mindig nehezebb lesz, ha egyedül próbálsz megbirkózni vele. Inkább telepíts egy olyan támogató rendszert az életébe, amely motiválni fog.

Javítsd és tartsd fenn a romantikus kapcsolataid minőségét azzal, hogy alaposan megnézed partnered legidegesítőbb tulajdonságait és a cselekedetek mögött álló motivációkat (vagy azok hiányát). Sokan azt tapasztalják, hogy automatikusan azt feltételezik, hogy partnerük viselkedése szándékos vagy tudatosan ellenük irányul. A legtöbbször a sértő fél egymillió év alatt sem gondolná, hogy azért tesz valamit, hogy felbosszantsa a partnerét.

Ha túl szigorúak vagyunk önmagunkkal szemben, az egy biztos módja annak, hogy menj végig az életeden. Mindannyian emberek vagyunk, és ahogyan a gyermek túlságos megrögzöttsége azt eredményezi, hogy visszahúzódik, vagy a kudarctól való félelemre összpontosít, úgy az önmagunkkal szembeni keménység elkedvetlenít! A lehető legtöbb módon kell bátorítanod magad, hogy pozitív és eredményes úton maradj.

Mint láthatod, az önsegítés sokkal többről szól, mint azt a legtöbben gondolják. Sok tervezést, munkát és türelmet igényel, de a végén megéri, hogy segítsen boldogabb és egészségesebb életmódot élni. A fenti tippek követésével jó úton haladsz afelé, hogy olyan életet élj, amilyenre vágysz.