Hasznos halászati tippek az új halászok számára

 

A világ tavai és óceánjai oly sok csodálatos hangot kínálnak. Megnyugtatják a fület. Azonban azok a hangok, amelyeket egy szerencsétlen horgász hallhat, kevésbé kellemesek! Olvasson tovább, és ismerjen meg néhány tippet, amelyek segíthetnek abban, hogy több halat hozzon haza, és elkerülje ezeket a kiábrándító hangokat.

 

Válasszon a csali színéhez a víz színével ellentétes színt. Ha a víz zavaros, próbáljon világos színű csalit használni, hogy a halak számára látható legyen. Másrészt, ha a víz tiszta, mindenképpen használjon sötétebb színű csalit.

 

Ha új hobbiként szeretne horgászni, az első dolog, amit tennie kell, hogy befektet egy minőségi minőségű bot és orsó kombinációba. A rossz minőségű felszerelés megvásárlása csak elriasztja a horgászatot, ha eltörik; azonban az sem fontos, hogy a sor végét vásárolja meg a kezdéshez.

 

A horgászat közbeni siker fokozása érdekében kerülje a "forró pontokat" vagy a forgalmas horgászhelyeket. Nagyobb valószínűséggel foghat halat olyan vizeken, amelyeket nem kavarnak fel más hajók. Ha mások közelében kell horgásznia, használjon más típusú vagy más színű csalit, hogy ajánlatát vonzóbbá tegye.

 

Még akkor is, ha egyedül horgászik, elengedhetetlen, hogy csendben maradjon. Ha túl nagy zajt csap, az valóban problémákat okozhat a távoli helyeken élő többi horgásznak. A hang egészen másképp terjed a víz alatt, és képes lehet megzavarni az Öntől meglehetősen távol lévő emberek horgászatát.

 

A horgászbot kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy a zsinórt tartó szemek simák legyenek. Nem szabad, hogy bármilyen koptató érzetük legyen. Bármilyen érdesség a zsinórnál gyengülhet vagy elszakadhat azon a létfontosságú ponton, amikor már kifogta a nagy halat.

 

Bárki, aki horgászik, bölcsen tenné, ha megértené, hogy bármilyen halra is horgászik, van egy határ és méretkövetelmény. A halászat az évek során nagyon szabályozottá vált, és annak érdekében, hogy a halállományok ne csökkenjenek, tiszteletben kell tartania a méret- és fogási korlátozásokat.

 

Kerülje a műlegyes horgászatot, ha szeles az idő. A dobás nem lesz olyan pontos egy szeles napon. A legyes horgászat általában kora reggel vagy később este a legjobb, amikor kevésbé szeles az idő. Ha problémái vannak a széllel, próbáljon meg a széllel szemben, és ne ellene vagy oldalt helyezkedjen el.

 

A szép időjárás drasztikusan megváltoztathatja a horgászat minőségét és hangulatát. Ne felejtse el megnézni az időjárás-előrejelzést közvetlenül azelőtt, hogy készen állna arra, hogy kilépjen az ajtón. Ellenőrizze az időjárás-előrejelzést egy héttel a horgásztippje előtt, majd egy nappal a horgászat előtt ismét. Soha ne habozzon átütemezni a kirándulást, ha az időjárás valószínűleg nem lesz együttműködő.

 

Ha hajón horgászik, fontos, hogy használja a halradarját, hogy segítsen megtalálni az ideális helyeket. A halkereső szonár segítségével megtalálja a kisebb halrajokat. Vannak azonban olyan horgászok, akik elkerülik ezt a fejlett technológiát. Sok horgász büszke ügyességére és kitartására, nem pedig a felszerelés használatára.

 

A kezdő horgászoknak nem kell drága felszerelésekre költeniük, amikor megtanulják, hogyan kell halászni. Egyszerűen nem szükséges csúcsminőségű botot vagy orsót vásárolni, amikor csak most kezdjük. Vegyen egy közepes árú darabot, és frissítsen, ahogy a sport iránti szeretete fejlődik.

 

Látni, ahogy a családja élvezi a kifogott friss halat, nagyon élvezetes lesz, és megéri ezt a cikket elolvasni. Az ebben a cikkben szereplő információk megadják majd azt az előnyt, amire szüksége van ahhoz, hogy sikeres horgász legyen.