Internet Marketing ötletek kezdőknek és szakértők számára

A termékek értékesítésére szolgáló webhely létrehozásán dolgozni, túlterhelő lehet. Kihívást jelentő feladat lehet annak meghatározása, hogy mi vonzza majd a vásárlókat az oldalára. Az alábbiakban néhány tippet és ötletet sorolunk fel, amelyek segítenek Önnek ebben a feladatban.

Ahhoz, hogy kapcsolatokat építsen ki potenciális ügyfeleivel, fontos, hogy bekapcsolódjon a közösségi médiába. Az olyan oldalak, mint a Twitter és a Facebook, valamint a közösségi fórumok egyedülálló lehetőségeket kínálnak arra, hogy közvetlenül kapcsolatba lépjen a fogyasztókkal. A közösségi média talán nem vezet azonnali értékesítéshez, de biztosan segít a márkaismertség és a hosszú távú növekedési potenciál kiépítésében.

Hogy megtudja, mely technikák hatékonyak, egy nyomon követési eszköz segítségével megnézheti, hogy mely blogbejegyzései generálják a legnagyobb forgalmat. Írja át ezeket a bejegyzéseket ugyanazokkal a kulcsszavakkal, és említse meg az Ön által értékesített termékeket. Ez lehetővé teszi, hogy nagyobb közönséget érjen el.

Készítsen reklámot! Bár egyesek nem szeretik a reklámfilmek készítésének gondolatát, a tanulmányok azt mutatják, hogy ezek sokkal hatékonyabban befolyásolják a vásárlói vásárlási szokásokat, mint a nyomtatott szó. Vannak alacsony költségvetésű lehetőségek, csak győződjön meg róla, hogy a reklám teljesen releváns. Egy kis erőfeszítéssel és befektetéssel, néhány szóval növelheti vásárlói bázisát.

A webhelye láthatóságának fokozásához az egyik kulcs, hogy gyakran frissítse tartalmát. Ez kettős célt szolgál. Először is, a gyakori frissítésekkel a tartalma aktuális és friss marad, és arra ösztönzi a meglévő nézőket, hogy gyakran látogassanak vissza az új és releváns információkért. A gyakori frissítés azonban azt is jelzi a keresőmotorok számára, hogy Ön aktívan részt vesz webhelye karbantartásában, és erőfeszítéseit a keresési eredményekben való magasabb helyezéssel jutalmazhatja.

Mindig törekedjen arra, hogy hasznos válaszokat adjon a potenciális ügyfelek esetleges kérdéseire. Az emberek információt keresve látogatják meg webhelyét, és ha nem ad választ a kérdésükre, akkor tovább állnak. Ha olyan információkat ad nekik, amelyek választ adnak a kérdéseikre, nagyobb valószínűséggel vásárolják meg a termékeit.

Fordítson figyelmet az oldalának rangsorolására. Sok webhely azt fogja mondani, hogy ezek nem számítanak, de mások határozottan állítják, hogy igen. Minél magasabb az oldala rangsorolása, annál többen fogják látni az oldalát. Jó ötlet, ha odafigyel a rangsorolásra, de nem szabad megszállottan figyelnie rá.

Az online vállalkozásról szóló blogolás segít humanizálni a márkát. A blogok lehetővé tehetik, hogy cége megmutassa segítőkész, átgondolt és éleslátó oldalát. A blogján keresztül megmutathatja az embereknek a cégének látásmódját, embereit és kultúráját. A blogok lehetővé teszik, hogy cégét személyesebb, kevésbé vállalati szemlélettel mutassa be.

Ha lehetőséget ad ügyfeleinek arra, hogy feliratkozzanak cégének Ezine-re, akkor azt marketingmixének hatékony elemeként használhatja. A célja az lesz, hogy olyan Ezine-t alakítson ki, amelyet ügyfelei a vállalat hangjaként tekintenek, így hosszú távú kapcsolatot építhet ki velük. Próbáljon meg személyes jelleget kölcsönözni, és mutasson képeket magáról, családjáról és alkalmazottairól. Tegye érdekes olvasmánnyá a humorral vagy az alkalmazottaival és a családjával való kapcsolatairól szóló történetekkel is. Használjon érdekes tárgysorokat, például egy cél gyors eléréséhez.

A saját oldalain minél több, más weboldalakra mutató linket érdemes elhelyeznie. Ha ezek a linkek sok látogatót vonzanak, akkor ez jó eséllyel arra ösztönzi majd az embereket, hogy visszalinkeljék az Ön weboldalát. Arra azonban ügyeljen, hogy ne egy versenytárs weboldalát linkelje. Ha egy weboldal soha nem linkel vissza Önre, ne hozzon létre több linket számára.

Most, hogy van néhány ötlete, ami segíthet, elkezdheti a webhelye építését és termékei marketingjét. Ne feledje, hogy a tartalomra összpontosítson. Tartsa frissen és tömören, és pillanatok alatt sikeres online vállalkozása lesz.