Személyes fejlődés egyszerűen: Gyors tippek a nagyszerű eredményekért

A személyes fejlődés egyesek számára meglehetősen titokzatos lehet. A személyes fejlődésnek vannak csodálatos elemei, amelyekről tudnia kell. Ha jobbat szeretne, vegye figyelembe a következő tippeket. Nyugodtabb, stresszmentesebb életet élvezhet.

Minden sikeres személyes fejlődési program része a szenvedély megtalálása. Mind a rövid, mind a hosszú távú céljait ennek figyelembevételével kell kiválasztani. A szeretett munka végzésével járó személyes elégedettség és kiteljesedés önmagában cél kell, hogy legyen. Egy olyan cél azonban, amely olyan munkát igényel, amelyet utál, túl nehéz elérni.

Dolgozzon személyes erősségei felfedezésén. Készítsen egy listát azokról, akiket ismer, és készítsen egy listát azokról a gyengeségeiről, amelyek visszatartják attól, hogy az az erős ember legyen, akiről azt gondolja, hogy van. Még mások, például barátok vagy családtagok véleménye is betekintést nyújthat abba, hogyan teheti jobbá magát.

Tegyen meg minden tőle telhetőt, hogy munkája továbbra is működjön. A munka és az otthon keverése nem csak Önt jelentheti nagy megterhelésnek és stressznek, hanem családjának és kapcsolatainak is. Próbáljon meg pihenni, amikor otthon van. Ha otthon dolgozik, tartsa az irodájában vagy bárhol, ahol dolgozik; ne kezdje el vinni az otthon más területeire. Ne féljen a szünettől.

Fejleszteni kell a sürgősség érzését. Amikor élete bármely területén próbál javítani, a halogatás a legrosszabb ellensége. Minél tovább vár egy feladat megkezdésével, annál kevésbé valószínű, hogy a feladatot el fogják végezni. Mindig az első lépés a legnehezebb; ha egyszer elkezdi, meg fogja lepni magát azzal, amit elérhet.

Ünnepelje sikereit, miközben személyes fejlesztési tervén dolgozik, hogy elköteleződjék és izgatott legyen a folyamatban. Ne összpontosítson annyira a végeredményre, hogy ne ismerje fel az oda vezető lépéseket. A személyes fejlődés és növekedés néha nehéz lehet, és az út során elért apró sikerek elismerése megőrzi a motivációt.

Készítsen kártyákat a szöveges szószedetből. Ne vágja ki a lapokat a könyvből! Fénymásoljon minden oldalt. Gondosan vágja ki az egyes kifejezéseket és azok definícióit, és ragassza fel őket a miniatűr kártyák megfelelő oldalára. Ha óvatos, gyakran összehajthatja a definíciókat és a kifejezéseket úgy, hogy azok a kártya széle körül hajtódnak.

Nem tud előre lépni a személyes fejlődésben, ha nem vázolt fel egy célt vagy a célokat. Például előfordulhat, hogy fogyni szeretne. Cél nélkül szinte lehetetlen fejlődni, vagy úgy érezni, hogy halad. Tehát most határozzon meg egy célt.

Azokon a napokon, amikor nem érzi magát motiváltnak, kezdje el a feladatot. Néha a dolgok nehezebbnek tűnnek, amikor csak ül és elmélkedik rajtuk. Mondja el magának, hogy legalább tizenöt percig dolgozik a célja felé, aztán ha még mindig nincs kedve azon dolgozni, abbahagyhatja. A legtöbb esetben, ha egyszer elkezdi, nem akarja abbahagyni.

Ahhoz, hogy a feladatnál maradjon és elérje céljait, minden nap emlékeztesse magát arra, hogy miért is szerette volna elérni azokat. A végső jutalom távlatban tartása megakadályozza, hogy félrecsússzon. Mindig legyen pozitív hozzáállása, ne hagyja, hogy az apró kudarcok eltántorítsák céljai elérésétől.

Ha javítani szeretne személyes fejlődésén, készítsen egy tervet. Írja le papírra vagy a számítógépére, hogy pontosan lássa, mit kell tennie. Könnyebben ellenőrizheti előrehaladását is, ha minden meg van adva.

Amikor megpróbál dolgozni néhány bukásán, először próbáljon meg néhány egyszerű, elérhető célt kitűzni. Valószínűleg negatív érzelmeket fog kifejteni ezzel kapcsolatban, és ez nagyban segít abban, hogy motivációt szerezzen a folytatáshoz, ha eléri a célokat. Tehát a nagy cél helyett szerezzen néhány kislépést, amire összpontosíthat.

Ne próbáljon meg azonnal célokat kitűzni élete hátralevő részére. Ehelyett összpontosítson egy rövidebb időszakra, például a következő hat hónapra vagy öt évre. Ez segít abban, hogy egy olyan célt tűzzön ki maga elé, amely nagyobb, mint aki most vagy, de nem érzi annyira levertnek magát, hogy ne próbálja meg elérni.

Gondolkozzon, mielőtt mond valamit. A szavak bánthatnak másokat, vagy olyannak tűnhetnek, mint amilyen nem vagy. Ha olyasmit mond, amire nem gondolt, azonnal magyarázza el, vagy kérjen bocsánatot. A legjobb megoldás továbbra is az, ha alaposan átgondolja, hogyan fogalmazza meg gondolatait. És néhány dolgot a legjobb magában tartani.

Ami a személyes fejlődést illeti, ügyeljen arra, hogy tudása szerint cselekedjen, és ne térjen el attól. Ez azért fontos, mert csak annyi bölcsessége lehet, ha nincsenek olyan cselekedetei, amelyek a tudását fejlesztik benne, és fordítva. A tudás is értelmetlen, hacsak nem ennek megfelelően éli az életét.

Amikor a személyes fejlődés felé jár, szánjon időt arra, hogy felírja egy naplóba a felmerülő akadályokat, hogy tisztábban lássa őket. Egyszer írásban vannak, gyakran lehetséges más megvilágításban látni őket, és olyan megoldást találni, amely eltávolítja az akadályt az útjából.

Törekedjen arra, hogy élete minden területén a legjobb döntéseket hozza meg, és akkor saját szerencséje lesz. A legtöbb esetben az emberek úgy helyezik el magukat, hogy jó eredményeket érjenek el.

Ez a cikk hasznos tippeket ad, és hamarosan azon az úton haladhat, hogy jobb életet teremtsen magának; hogy kívül-belül jobb emberré váljon. Rá fog jönni, hogy ez nem olyan nehéz, mint ahogy egyesek hiszik, és erőfeszítéssel és odaadással azzá válhat, aki lenni szeretne.