Nehéz megjavítani a WC-t? Próbálja ki ezeket a nagyszerű ötleteket!

A vízvezeték-szerelés sokféle konnotációt jelenthet attól függően, hogy kit kérdez vagy kivel beszél róla. Mindannyian tudjuk, hogy nélkülözhetetlen az otthonában, de ez nem jelenti azt, hogy el kell hanyagolnia, vagy csak szakemberre kell bíznia. Szánjon egy kis időt, hogy megtanulja, hogyan csinálja saját maga az alábbi tippek segítségével.

Ne féljen szakembert hívni. Ne vállaljon munkát, hogy pénzt takarítson meg, ha nem tudja, hogyan javítsa meg őket. Ha profi vízvezeték-szerelőt hív, pénzt takarít meg, a tapasztalat és a know-how hamarabb és kevesebb felhajtással megoldja a problémát.

Könnyedén szüntesse meg a lefolyók dugulását. Használjon dugattyút és lefolyótisztítót, mivel az eltömődés egyszerűen csak szőrzet és törmelék miatt lehet. Ha ez nem működik, előfordulhat, hogy kígyóval kell kiüríteni a lefolyót. Adja be a kígyót a lefolyóvezetékbe, ameddig csak lehet. Finoman forgassa el a hajtókart, ami segít fellazítani az eltömődést. Távolítsa el a kígyót, és eressze le a vizet a lefolyóba, és ellenőrizze, hogy az eltömődés megszűnt-e. Előfordulhat, hogy néhányszor használnia kell a kígyót, mielőtt a dugulás megszűnik, szóval ne adja fel!

Ne öntsön zsírt és egyéb olajokat a lefolyóba. Ezek az anyagok lehűlés után dugulásokat okoznak a lefolyóban. A szemétszállítás különösen érzékeny ennek a problémának, mivel a szilárd zsír lelassítja a pengék mozgását. Ez azt eredményezi, hogy az ártalmatlanítás kevésbé hatékonyan működik. Az olajokat és zsíros folyadékokat dobja a szemétbe.

Nem mindig szükséges vízvezeték-szerelőt hívni, ha sérült a csőszakasz a vízvezetékben. Vannak olyan javítókészletek, amelyeket a helyi hardverboltban vásárolhat, amelyek kiválóan javítják a szivárgásokat. Ha kismértékű szivárgást tapasztal, dörzsölje át egy összetett pálcával a lyukat hogy lezárja azt. Az epoxi paszta szintén kiváló orvosság a szivárgó csövek ellen. Az epoxi felhordása előtt feltétlenül zárja el a vizet, és teljesen szárítsa meg a csövet.

Hideg éghajlatú területeken néha a vízvezeték-rendszer csövek lefagynak. Kiolvaszthatja őket anélkül, hogy vízvezeték-szerelőt hívna. A folyamat megkezdése előtt nyissa ki a csapot, és kezdje el a felolvasztást a csaphoz legközelebb, majd haladjon lefelé a vonalon, ahogy a részek kiolvadnak. Az egyik használható módszer az, hogy becsomagolja a csövet egy nehéz törülközővel vagy zsákvászonnal, majd öntsön rá forró vizet, és helyezzen alá egy vödröt, hogy felfogja a vizet.

Tegyen megelőző intézkedéseket, hogy alacsonyan tartsa vízvezeték-költségeit. A dugulások jelentik az egyik legfontosabb okot, amiért nagy vízvezeték-javításra van szükség. A lefolyók eltömődését többek között a haj is okozhatja. Vannak módszerek ennek elkerülésére; használhat olyan lefolyófedelet vagy szitát, amelyet valójában arra terveztek, hogy a csöveket és a lefolyót szőrtől mentesen tartsa. Rendszeresen könnyen kitisztíthatja a lefolyófedeleket; nehezebb eltávolítani a szőrt a lefolyókból, ha már belehullott.

Ha a szennyvízcsatornája biztonsági tartalékkal rendelkezik, számos dolgot tehet a hibaelhárítás és a tisztítás érdekében, beleértve a berendezések, például a fővezeték-kábel bérlését. Ez azonban gyakran nem oldja meg teljesen a problémát. Ezután egy szakembernek fel kell mérnie a problémát, kamerás módszerrel, és alaposan meg kell tisztítania a fővezetéket.

Ha lehetséges, ne használjon lefolyótisztítót. Ezekben a lefolyótisztítókban kemény, maró hatású vegyszerek találhatók. Ezért dolgoznak olyan jól a dugulások kiütésében. Idővel korrodálják a csöveket. Ehelyett, ha úgy találja, hogy el van dugulva a lefolyója, keressen fel egy szakembert, aki meglátogatja, hogy mi a probléma.

Időnként győződjön meg arról, hogy az olajteknő szivattyú a házában teljes kapacitással működik. Öntsön néhány gallon vizet az aknába, és a szivattyúnak minimális probléma nélkül le kell engednie a vizet. Ha egész évben ellenőrzi, hogy készülékei működnek-e, az nagy hasznot hoz egy válság esetén.

A meleg évszakokban látni fogja, hogy sok madárfészek képződik a vízelvezető csövekben és azok körül. Elengedhetetlen ezek eltávolítása, mivel pusztító hatással lehetnek a vízvezeték minőségére és a víz áramlására otthonában.

Ha a szelepeket ritkán használják, beolvadhatnak. Karbantartsa őket behatoló olajjal, és időnként forgassa meg őket, hogy ne ragadjanak.

Vészhelyzet előtt gondoljon egy konkrét vízvezeték-szerelőre. A legtöbben addig nem gondolnak vízvezeték-szerelőkre, amíg nem találják magukat olyan nagy problémával, amelyet azonnal meg kell oldani. Ehelyett válasszon olyan vízvezeték-szerelőt, akivel jól érzi magát, és akinek a tapasztalatában megbízik – még mielőtt ténylegesen szüksége lenne a szolgáltatásaira.

Azok az emberek, akik lakóparkban élnek, gyakran megfeledkeznek a vízvezetékről. Amikor először költöznek be egy lakásba, nem tudják megoldani a kisebb vízvezeték-problémákat, mert soha nem foglalkoztak ilyesmivel. Az első házba költözéskor jó alapismereteket szerezni.

Ha az egész házban víznyomás vagy töltési probléma van, ne essen pánikba. Ez lehet a legegyszerűbb megoldás. A város időnként átöblíti rendszereit, feltöri a törmeléket, és az otthonokba juttatja. Ez megköveteli a lefolyók hatékony tisztítását és a szűrőket a probléma megoldása érdekében.

Ne öntsön zsírt és olajat a csatornába. A sütőzsír felhalmozódik a csövekben, és visszamaradást okozhat. A zsírt és az olajat tartsa egy edényben a hűtőben, és dobja ki a szemetesbe, ha megtelt. Kerülje el a csövek eltömődését olajat vagy zsírt tartalmazó termékekkel.

Igaz, hogy a vízvezeték-szerelésnek rendkívül fontosnak kell lennie a lakásfelújítás során. Ennek ellenére nem szabad addig hagynia, amíg nincs probléma, majd szakembert hívni. Megtanulhatja, hogyan gondoskodjon róla, és remélhetőleg ezek a tippek tanácsot adtak ennek végrehajtásához.